рецепта

Агнешка супа за Гергьовден

Агнешка супа за Гергьовден

Рецепта за Агнешка супа за Гергьовден - по желание като се сервира Агнешка супа за Гергьовден, към нея може да се добави лъжичка кисело мляко, подправено с чесън.
2.25 5 4

Агнешко и овче месо

Българска

Рецептата "Агнешка супа за Гергьовден" беше добавена на

Добави коментар

Продукти

агнешко месо 400 г
краве масло 50 г
кромид лук 1 глава
2-3 стръка зелен лук
ОРИЗ 1 к.ч.
Чубрица 1 с.л.
Магданоз
зеленчуков бульон 1 кубче
яйца 2
лимонов сок
смлян черен пипер и сол

• За рецептата "Агнешка супа за Гергьовден" месото се нарязва на дребни парчета и се сварява на тих огън.

• Посолява се.

• Добавят се ситно нарязаният лук, оризът и маслото.

• Натрошава се и се прибавя кубчето зеленчуков бульон.

• Слагат се чубрицата, ситно нарязаният магданоз и черният пипер.

• Когато супата е готова, тенджерата се сваля от огъня и Агнешка супа за Гергьовден се застройва с разбитите с лимоновия сок яйца.


Бележки

** Рецепта за Агнешка супа за Гергьовден - по желание като се сервира Агнешка супа за Гергьовден, към нея може да се добави лъжичка кисело мляко, подправено с чесън.