Най-странните имена - в Бургас, Монтана и Перник

OFFNews 16 юли 2012 в 16:21 38914 3

Снимка: БГНЕС
Снимка: БГНЕС

В областите Монтана, Перник, Благоевград и Бургас се срещат най-странните имена в България. Това показва проучване на bTV.

Примерите, които правят най-силно впечатление, са Амфибия, Цаца, Мида, Рибка, Стафида, Салфетка, Цунда. Срещат се още Кобра, Касиерка, Телефонка. 

През 2006 г. пък са родени деца, кръстени Зайо и Мечо. Много по-рядко се дават имена на холивудски звезди и герои от турски сериали.

Някои от хората, които носят причудливи имена, много често избират галено име, което е по-привично и не изненадва толкова хората. 

В някои случаи имената са избирани от родителите на детето. Не такъв е случаят на 70-годишната Салфетка от Българово, която получава това име заради чиновническа грешка. Тя разказва, че е кръстена на баба си Силвета, но в служителка записва погрешно името ú. Тъй като не го харесва, жената започва да приучва познатите си да й казват Първолета или Лета. 

В Долно Езерово пък живее 76-годишна жена на име Стафида. Името е избрано лично от нея.

Името й било Рабишка, но през възродителния процес решила, че ако ще го сменя, ще се кръсти на нещо, което обича. И тъй като много харесвала сушено грозде, решила да се нарече така. 

Нейните приятели я познават като Стефи и малко от тях знаят как е цялото ú име.  

Въпреки тези интересни примери, българите все по-често избират за децата си традиционни имена, смятат специалисти.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!